Volg groepslessen Zumba en Pilates in Velden

Wil jij lekker een uurtje voor jezelf? Even alles vergeten en plezier hebben? Met onze vrolijke Zumba & Toninglessen, Fitmix of Fitfun of onze body & mind Pilates-Callaneticslessen zit jij straks weer lekker in je vel. Met onze Stretch & Relax word je soepel en ontspannen. 

Tijd voor jezelf!

Natuurlijk kun ook jij onze lessen volgen. Het maakt niet uit wat je al kunt, hoe je eruit ziet, of hoe oud je bent. Onze oudste deelneemster is in de tachtig, dus waar wacht je op?

Wij begeleiden je persoonlijk, zodat je in de les alles eruit kunt halen wat erin zit. Behalve lekker sporten vinden we het erg belangrijk dat we veel plezier hebben, lekker lachen, even de zinnen kunnen verzetten en onze dagelijkse zorgen vergeten.

Volg een proefles

Zumba & Toning

Onze Zumba & Toningles is een heerlijke aerobicsles op aanstekelijke muziek. Simpele zumbapassen geven je het gevoel dat je op een feestje lekker staat te dansen. Maar ondertussen heb je een stevige work-out! Het is gemakkelijk te volgen voor iedereen, ongelofelijk leuk en je krijgt er een berg energie van.

We beginnen met een warming-up, daarna een Zumba (cardio) gedeelte dat je stappend of springend mag doen. Hiermee train je je hart- en longconditie en coördinatie. Daarna komt het toning-gedeelte: oefeningen waarbij heel het lichaam aan bod komt. Soms werken we met lichte gewichten, Zumba toning sticks of een dynaband.

We sluiten af met een cooldown en stretch, zodat je ook leniger wordt en ontspannen uit de les komt. Het is de bedoeling dat iedereen mee kan doen en dat we vooral ook veel plezier in de les hebben! Wil je minder snel bewegen, minder draaien of iets rustiger aan doen? Kies dan voor onze Fitmix les.

Pilates-Callanetics

Pilates (grondlegger Joseph H. Pilates) is een body & mind training waarbij je geconcentreerd voornamelijk grondoefeningen uitvoert. Bij alle  oefeningen gebruik je telkens heel je lichaam in plaats van één spiergroep.

Callanetics (grondlegster Callan Pinckney) bestaat uit allerlei spieroefeningen  waarbij de gewrichten niet of nauwelijks belast worden. Het zijn kleine  bewegingen en veel herhalingen.

Onze gecombineerde Pilates-Callaneticsles combineert deze geweldige trainingsvormen tot één les voor iedereen. Je werkt in je eigen tempo. Het resultaat is een  betere houding, kracht, lenigheid en een strak lichaam. Achteraf voel je wat je gedaan hebt.Fitfun

is een les waar verschillende sporten in gecombineerd worden, zoals aerobic, dans, callanetics en fitness. Het is een les die voor iedereen en waar samen plezier maken voorop staat. 

Stretch & Relax

Een perfecte les voor als je eigenlijk niet van sporten houdt, of als je veel hardloopt of krachttraining doet of als je gewoon zin hebt in een intensieve stretchles. De diepe rek van de spieren geeft een betere doorstroming in de spieren en meer soepelheid in de gewrichten. Daarna ben je heerlijk en diep ontspannen en ga je kalm en vredig naar huis. Een les voor iedereen!

Pilates voor mannen

Veel mannen vinden zichzelf een stijve hark en denken dat ze daardoor geen Pilates kunnen doen. Mis! Je hoeft niet lenig te zijn om te starten. Maar je wordt er wél een stuk flexibeler van én je krijgt een betere houding. Doordat je spieren langer worden, presteer je ook beter in andere sporten.


Er zijn legio mensen met rugklachten, waaronder veel mannen. Vaak trainen mannen hun rug wel, maar dan krijgen vooral de grote rugspieren aandacht en worden de kleinere, dieper liggende spieren in de rug verwaarloosd. Dit zorgt vaak voor disbalans en klachten. Bij Pilates komen de dieper liggende spieren volop aan bod. De training helpt je om onder andere de buik- en rugspieren te verstevigen.


Pilates is een pittige training die tegelijkertijd als erg ontspannend wordt ervaren vanwege de flow in de les. Het is dus een goede oppepper wanneer je stress ervaart van bijvoorbeeld een drukke baan!


Onze gecombineerde Pilates/Callaneticslessen zijn geschikt voor iedereen, ook als je bepaalde klachten of beperkingen hebt. Het is een hele precieze, gecontroleerde training met een geweldig effect. De les is afwisselend en gericht op rompstabiliteit (core-training).


Voor een groeiend aantal topsporters maakt Pilates deel uit van trainingsregimes of de revalidatie van blessures. Een training voor échte mannen dus!

Kosten

Voor het hele seizoen 2022-2023 (39 lessen) betaal je in een keer € 333,-

 

Overige mogelijkheden:

  • Je kunt in 12 termijnen betalen, dan is het € 28,50 per maand
  • Wil je in 6 termijnen betalen? Dat kan ook, dan is het € 56,25 per keer
  • Wil je een strippenkaart voor 10 lessen? Deze kost € € 130,-
  • Nieuwe leden betalen eenmalig € 20,- inschrijfgeld
  • Volg je 2 of meer keer per week lessen bij Locomotion? Dan krijg je 50% korting op de goedkoopste lesvorm en je mag zo vaak komen als je wilt. 

Inhalen:

Vooraf afgemelde lessen mogen het hele seizoen worden ingehaald, indien mogelijk. Dit is een gunst, geen recht. Daarna zijn ze verlopen.

Zie hier het groepslesrooster van seizoen 2022-2023.